skip to Main Content

Clubkampioenschap, zaterdag 18 juni

Het spelen om de clubkampioen is voor alle leden van de Golftuin met een actieve handicap (nettoscore)
over 2 x 18 holes

De wedstrijdvorm is : Strokeplay
Bij strokeplay telt elke slag. Elke slag, dus ook de strafslagen die een speler nodig heeft om een bepaalde ronde uit te spelen, telt mee voor de einduitslag. We houden rekening met een handicapverrekening. Alle deelnemers starten met een handicapberekening van 75%. Voorbeeld: 13 slagen mee is 0,75*13=9,75 afgerond 10. Door deze regeling is er voor de lage handicappers een beter evenwicht ontstaan. Helemaal geen handicap is voor de hogere handicappers niet aantrekkelijk. Het gaat er tenslotte om dat de beste wint. Aan het einde van de ronde worde de bruto score verrekend met de 75%-handicap van de golfer. Na handicap verrekening blijven de netto golfscores over.

Bij gelijke stand wint degene met de laagste score op laatste hole. Is de stand dan nog gelijk dan volgt een playoff over de holes 1 – 2 en 9.

De baan is open van 09.00 uur tot 15.30 uur. Vanaf 11.30 tot 13.00 uur is er de gelegenheid om, tegen betaling gebruik te maken van een lunchbuffet. Geef bij je aanmelding ook even aan of van het lunchbuffet gebruik wil maken.

Aanmelden
Aanmelden kan via de Golfapp of aanmeldformulier in de Golftuin of via de website van de Golftuin. Geef aan ‘Clubkampioenschap’ Aanmelden is mogelijk tot donderdag voor de speeldag.

Ronde
Er zijn flights van 3 spelers. De tussentijd tussen de starts is 7 minuten. Er worden twee rondes van 18 holes gespeeld met een pauze tussen de 1e en 2e ronde van 30 minuten.

  • Iedere flight start op hole 1 volgens de startlijst
  • Indeling 1e ronde: zelfde sterkte spelers op basis van hcp
  • Indeling 2e ronde: zelfde sterkte spelers aan de hand van de 1e ronde

De startlijst wordt de dag voor de wedstrijd via de app verstuurd.

Neary
Er wordt een speciale prijs uitgeloofd voor het behalen van de neary, dat wil zeggen de bal die het dichtste bij de vlag terecht is gekomen. De neary wordt gespeeld in de 1e ronde op hole 9.

Prijzen
Naast de wisselbokaal en een medaille is er ook nog een prijs voor de winnaar. Ook voor de winnaar van de neary en de brutoscore is een prijs beschikbaar.

Back To Top 0529 46 63 04